Hus och familj - Drömmar och vardag

En blogg om mitt liv och vardag som mamma till fyra barn, varav det ena har änglavingar och bor i våra hjärtan.

Blir så upprörd!!!

Publicerad 2008-12-15 15:26:18 i Allmänt,

Hur kan det bara vara lagligt att låsa in människor med psykiska problem tillsammans med dömda brottslingar? En sådan behandling kan väl ändå inte göra någon frisk?
"Vi vet inte vart vi ska göra av dig, du är för oss likvärdig med en dömd brottsling" Halleluja vilken boost för självförtroendet! Snacka om att försöka sopa problemet under mattan.

Blir riktigt förbannad och hoppas verkligen att det väcks en debatt om detta och att det snarast öppnas en enhet med personal som är utbildade på problematiken och behandling av självskadepatienter som håller lika hög säkerhet som rättspsyk. Och att det ska vara en självklarhet att följa upp alla utskrivna patienter och hjälpa dem tillbaka ut i samhället i lagom takt anpassad efter varje individ.

http://correntv.corren.se/index.aspx?id=1114
http://www.corren.se/archive/2008/12/10/k0f3n92vrv6mkng.xml
http://www.corren.se/archive/2008/12/10/k0f3o8iz51v06al.xml

Om att vara perfekt och misslyckas

Publicerad 2008-12-05 21:28:47 i Allmänt,

Jag önskar att jag kunde vara lite mer realistisk med mina målsättningar. Men det funkar inte. Så fort jag bestämmer mig för att göra något vill jag göra det omedelbart och perfekt. Inte bara lite halvdant. Vilket får till följd att jag misslyckas. Varje gång.

Jag önskar jag kunde nöja mig med ett litet mål, ett normalt mål. Jag önskar jag kunde inse att alla amdra inte lyckas perfekt jämt och att jag faktiskt inte behöver göra det heller. Att jag inte behöver göra så drastiska förändringar och bli extrem på nåt sätt. Men det är svårt. Jag vill vara perfekt. Jag vill lyckas. Jag vill vara bra. Och jag vill framför allt ha kontroll.   

Men samtidigt vet jag att allt detta ofrånkomligt leder till ett misslyckande. Och jag är faktiskt ganska less på ätt känna mig missslyckad.  

Hemköp sviker de småskaliga matproducenterna

Publicerad 2008-12-03 20:59:48 i Allmänt,

Hemköp försöker framstå som en kedja som satsar på miljö, småskalighet och lokalt producerad mat. Verkligheten är helt annorlunda.
Hemköp är den av de stora kedjorna i Sverige som är mest stelbent och ska styra allt centralt. De enskilda butikerna har egentligen ingenting att säga till om angående sitt sortiment. Allt ska ske på Hemköps villkor och ingen hänsyn tas till olika småskalliga producenters förutsättningar. Kan en producent inte följa Hemköps villkor tas produkten inte upp i sortimentet, även om producenten har en alternativ lösning.

Det är tråkigt att Hemköp använder sin storlek för att böja och pressa producenter och leverantörer till att följa deras villkor istället för att använda sina resurser till att skapa så bra förutsättningar som möjligt för ökad försäljning av småskaliga produkter.

Trodde faktiskt aldrig jag skulle säga detta, men ica och framförallt Coop gör mycket bättre ifrån sig vad gäller småskalighet, åtminstone enligt min erfarenhet.

Tjoho! Fått en hel natts sömn!

Publicerad 2008-12-01 22:11:23 i

Nu har Lillan flyttat till eget rum. I natt sov hon från 19 på kvällen till närmare fem på morgonen utan att vakna. Sammanhängande sömn är totalt underskattat!
Avbruten sömn, sjukskrivning och jobb, plus Lillan på det har gjort att jag inte orkat eller hunnit med något annat än det absolut nödvändigaste. Dit hör som ni märker inte bloggande :)

Lillan har dessutom varit magsjuk och varit på barnakuten två gånger. Den jobbigaste tiden matade jag henne var femte minut med spruta i munnen för att få i henne lite vätskeersättning. Nu är hon tack och lov frisk igen och vi har äntligen fått lite ro. Så vem vet, snart kanske det händer lite här igen :)

Om

Min profilbild

Anna

Mamma till fyra barn, varav ett dog 80 dagar gammal i en akut sepsis. Det här är en blogg om mitt liv, mina tankar, mina barn, mitt hem, träning och min målsättning att springa ett maraton 2014.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela