Aldrig mer hamburgare...
Några timmar senare fick jag migrän- för första gången sedan jag slutade äta tillsatser i min mat! Det är väl bara att inse att min kropp inte klarar av kemiska tillsatser. Min gissning är att det är natriumglutamat som är boven i detta drama. Jag är ju verkligen inte ensam om att få migrän av glutamat och i princip alla hamburgare verkar innehålla detta ämne.
Jag kan inte fatta att ett ämne som varit förbjudet helt plötsligt kan tillåtas i livsmedel. Det finns ju så otroligt mycket forskning på denna tillsats, biverkningarna av det har ju till och med fått ett eget namn "chinese restaurant syndrome" eftersom väldigt mycket kinamat kryddas med detta gift.
Kroppen är fortfarande lite i olag, lite huvudvärk och täppt i näsan, precis som jag var förut när jag blev ordinerad kortisonspray. Jag hoppas att det är sviter efter migränen, jag mådde ju så bra innan och vill inte bli trött och hängig igen. Men idag är jag mycket bättre i alla fall, och bara tanken på en hamburgare får mig att må illa...
Fördelen med migränen är att den mycket effektivt tar bort sug efter den mat som framkallat den. Nackdelen är att även sånt som inte framkallar migrän som jag ätit/gjort i samband med migränen också blir drabbat... Jag har fortfarande väldigt svårt för lukten av ett visst rengöringsmedel som jag använde vid städning strax innan ett migränanfall till exempel...
Sensmoral: Nästa gång jag blir sugen på något jag vet att jag inte borde äta ska jag tänka med hjärnan istället, ingen maträtt är värd att må som jag gjorde i söndags, eller därefter heller för den delen!