Hus och familj - Drömmar och vardag

En blogg om mitt liv och vardag som mamma till fyra barn, varav det ena har änglavingar och bor i våra hjärtan.

Nu drar det igång...

Publicerad 2008-08-18 10:01:36 i Allmänt,

Hösten är här. I alla fall vad gäller arbete. Jag har visserligen jobbat till och från hela sommaren, men nu börjar butikerna komma igång. Sommaren är alltid dödsäsong och försäljningen går ner till mindre än hälften.
Lite jobbigt att försäljningen svänger så mycket månad från månad, men om det nu ska göra det är det väldigt skönt att lågsäsongen är på sommaren. Det är ju roligare att vara ledig själv då:)
Men nu är det som sagt dags att väcka hjärnan lite och dra igång hösten som är årets bästa försäljningstid. Satsningen jag gjorde i våras har inte gett något resultat, så tyvärr är vårens resultat lite deprimerande, så nu gäller det verkligen att jobba på så årsbudgeten inte spräcks alltför mycket.
Jobba jobba jobba...

Lillan är hungrig...

Publicerad 2008-08-13 19:08:31 i Barnen,

Efter mycket velande och funderande hit och dit har vi kommit fram till att Lillan får för lite mat. Först trodde vi det var magen, sen kanske komjölksproteinallergi, sen övertrötthet... Nu har vi kommit fram till att vi gett henne för lite mat. Känns så tråkigt att min mjölk inte räcker för henne. Är rädd för att vi ska komma in i en ond spiral som gör att vi tillmatar henne för mycket så mjölken sinar. Vill så gärna amma. Men jag vill ju att hon ska bli mätt och vara glad.
Efter att vi började tillmata äter hon nästan fyra gånger så mycket som innan, så det är ju inte så konstigt om hon varit ledsen och skrikig så hungrig som hon måste ha varit...

vart tar tiden vägen?

Publicerad 2008-08-05 17:36:43 i Allmänt,

Jag undrar verkligen. Lillan väcker mig sådär fyra-fem varje morgon. Hur kan det då komma sig att jag inte äter frukost förrän elva? och vips så är klockan sju och då börjar vi natta lite smått, bada och varva ner-och så i säng. Jag hinner ju ingenting! I fyra dagar har min målsättning varit att köra en maskin tvätt, men jag har inte hunnit med! Sååå mycket ammar jag ju inte, eller? All tid jag har "över" går till att ringa kunder, skriva fakturor och annat småjobb som hela tiden ramlar in och måste göras. Privat blir knappt något gjort...
Känner mig emellanåt lite avundsjuk på alla anställda som bara kan ta ut sin föräldraledighet, gå hem och glömma sitt arbete nå´t år och bara ägna sig åt familjen och hemmet.
Fast att ha ett så underbart litet knyte som Lillan är helt klart värt en otvättad tvätt och en full diskbänk. 9 veckor är hon idag och lika fantastisk som den dag hon föddes!

Om

Min profilbild

Anna

Mamma till fyra barn, varav ett dog 80 dagar gammal i en akut sepsis. Det här är en blogg om mitt liv, mina tankar, mina barn, mitt hem, träning och min målsättning att springa ett maraton 2014.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela