Egen ost och dilemmat om opastöriserad mjölk
Jag har ett tag brottats med frågan om huruvida det är bra eller inte att dricka och äta opastöriserade produkter, särskilt nu när jag är gravid. Jag tror inte at jag skulle dricka opastöriserad mjölk (även om jag gillat det) från någon jag inte vet vem det är. Jag vill veta att det är friska djur som gett mjölken och att de tas om hand på ett bra sätt utan att bli isprutade antibiotika osv. Likadant med ost, jag skulle inte köpa en i affären från okänd producent om den var opastöriserad, men jag äter opastöriserat från mejerier jag känner till och vet hur hantering osv går till. Huruvida det är bra för lillan eller inte - Ja, det är det nog ingen som vet, men många tror.
Det är så mycket måsten och förbjudet när man är gravid, är man riktigt försiktig ska man inte ens äta kanel! Nä, lite normalt sunt förnuft tycker jag räcker långt. Jag tycker det är betydligt värre med alla kemiska tillsatser som bevisat kan leda till fosterskador som man som gravid inte ens blir upplyst om. Jätten marknaden och livsmedelsbranchen har talat och då tiger livsmedelsverket och sjukvården.
Men nu ska jag göra egen ost så fort mjölken kommer, ska bli mycket spännande! Recept och inspiration har jag hämtat på alternativ.nu som jag precis upptäckt, en sida som redan är frekvent besökt av mig. Återkommer med hur projektet framskrider när jag kommit igång.
Nu ska jag baka amerikanska brownies och förbereda middagen innan jag väcker P. som vilar efter dagens arbete.