Hus och familj - Drömmar och vardag

En blogg om mitt liv och vardag som mamma till fyra barn, varav det ena har änglavingar och bor i våra hjärtan.

Gravidstatus

Publicerad 2008-02-29 14:12:55 i Barnen,

Gravidstatus hos barnmorskan denna vecka:

Vecka 26
ökning av vikt 3,5 kg
järnvärde helt ok (122)
Blodsocker som vanligt lite högt, men inte så farligt (strax under 7)
fundusmått eller vad det heter 24 cm (storleken på livmodern) helt normalt.
Hjärtfrekvens på Lillan 135 tror jag det var
Blodtryck på mig som vanligt stabilt på 120/70

Lillan väger nu ca 1 kg och är ca 34 cm lång och hon har börjat öppna och sluta sina ögon. Jag har ett sparkande mjölkpaket i magen! När jag ligger i badet och hon sparkar ser man svallvågorna, jättehäftigt!

Förutom en envis halsbränna som är hemsk känns det rätt ok. Lite täppt och så fortfarande men inte så farligt. Jag har slutat envisas igen och tagit medicin mot infektionen så nu mår jag ganska bra. Tredje gången under graviditeten. Jag hoppas verkligen att chefsläkaren på kvinnokliniken på Danderyd vet vad han talar om när han säger det är ofarligt för Lillan. Kan inte låta bli att tänka på att det måste finnas någon anledning till att medicinen inte rekomenderas till gravida :( Tydligen används samma medicin på för tidigt födda barn med infektioner, så det borde ju inte vara så farligt... Jag har äntligen fått en tid till en specialist nu i början på mars, så nu kanske det kan få bli ett slut på det här.
Ingen migrän på ett tag och nu när jag fått in en vikarie på jobbet känns allt mycket lugnare, kanske var det helt enkelt bara stress som utlöste migränen sist... Stress påverkar ju också immunförsvaret och därmed förvärras även infektioner. Allt kom ju samtidigt, migränen, huvudvärken, täppt i näsan och infektionen blev värre. Så från och med nu ska jag göra allt jag kan för att inte stressa upp mig. Lättare sagt än gjort, men målsättningar måste man ju ha i alla fall :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna

Mamma till fyra barn, varav ett dog 80 dagar gammal i en akut sepsis. Det här är en blogg om mitt liv, mina tankar, mina barn, mitt hem, träning och min målsättning att springa ett maraton 2014.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela