Hus och familj - Drömmar och vardag

En blogg om mitt liv och vardag som mamma till fyra barn, varav det ena har änglavingar och bor i våra hjärtan.

Vaccination-bra eller dåligt för barnet???

Publicerad 2008-05-03 09:15:38 i Barnen,

Ständigt dyker det upp nya saker som man som blivande förälder måste ta ställning till. Visst kan man bara överlåta till alla andra att ta beslut, men jag har svårt för att veta om fakta eller nya rön utan att ta hänsyn till dem. Inte när det rör något så viktigt som mitt barns hälsa i alla fall.

Hittills har vi inte varit så drastiska i våra beslut angående lillan, men tre saker har vi i alla fall kommit fram till;

1. Vi kommer ALDRIG ge våra barn natriumglutamat, då det finns många dokumenterade biverkningar av detta ämne, framför allt kan det orsaka ADHD och ADD. Vi vill inte riskera att Lillan får det om vi kan påverka det. Hon ska inte heller få sötningsmedel.

2. Vi kommer att sträva efter att ge Lillan så lite kemiska tillsatser överhuvudtaget i maten, då vi inte ser någon anledning till att hon ska äta kemiska preparat i onödan. Vi har ju också sett en otrolig förbättring av min egen hälsa när vi slutade äta kemiska tillsatser. Det finns också forskning som tyder på att barn som äter ekologisk mat mår bättre, är friskare och klarar sig bättre i skolan. En stor anledning till det tror jag är att ekologisk mat innehåller mycket lite kemiska tillsatser, aromer och såklart rester av gödningsmedel mm.

3. Vi kommer inte att klampa/klippa Lillans navelsträng när hon föds förrän efter fem minuter. Forskning visar att hon då får mindre syrebrist, blodbrist och ökat antal stamceller. Det finns till exempel forskning som påvisar ett samband mellan sen avnavling och barnets järnvärde när barnet är sex månader gammalt bland annat.

Nu börjar vi däremot fundera på ett beslut som känns mycket jobbigare att ta. Vaccination. Jag har alltid trott på vaccinering. Alltid trott att det är bra, att det har i princip utrotat polio mm. Av en händelse fick jag höra om samband mellan autism och vaccinering och var ju bara tvungen att kolla upp om det stämde. Den info vi hittade på nätet är ju skrämmande! Men det finns mycket att läsa så vi är inte redo för ett beslut ännu, och det är ju ett tag kvar tills lillan ska vaccineras.

Fler än en av hundra pojkar får i dagsläget autism i USA! En av hundra! på 90-talet var det en av 3000 pojkar. Ännu tidigare en av tiotusen... Visserligen har säkert diagnosen ändrats och läkarna blivit bättre på att bedömma och utvärdera barnen, men inse hur många en av hundra är!

Tidigare trodde man att autism var en genetisk sjukdom, men nu börjar även vetenskapen hitta bevis för att det är någon faktor i miljön som gör att autism blivit så vanligt. Detta dels för att om det vore en genetis defekt, hur skulle då så många så plötsligt kunna få den? Dels för att många barn utvecklas helt normalt fram till ett till två års ålder för att sedan försvinna in i sin egen värld helt plötsligt. (vid denna ålder vaccineras barn i USA med MMRsvaccin, som är mot mässling "mumps" och rubella) Det finns viss forskning som sett ett starkt samband mellan vaccinering och att barnen förlorar talförmåga, blir inåtvända mm, och detta inom veckor efter barnet fått sin vaccinationsspruta.

En sida vi hittat på nätet skriver detta som nyhet; citat: 
"Amerikanska regeringens Department of Health and Human Services har efter grundliga utredningar kommit fram till samma slutsats som föräldrarna: att vaccin orsakat autism och epileptiska anfall. *
*http://www.huffingtonpost.com/david-kirby/government-concedes-vacci_b_8832"

Om detta är sant kan man förvänta sig en enorma skadeståndsvåg i USA... Men framför allt, vad ska man dra för slutsats av det? Jag vill inte ge mitt barn något som kan orsaka autism eller epilepsi om det är något jag kan förhindra! Och är stelkramp och mässling så väldigt farligt i dagens samhälle? Behövs vaccinationerna? Väger de fördelar som finns upp dessa skrämmande fakta?

Ännu ett Citat:
"Ett exempel på en dåligt studerad biverkning är det vanliga, högfrekventa skrik som nyvaccinerade spädbarn ger ifrån sig. Detta skrik är så vanligt att det kommit att kallas DTP-skriket (från difteri-tetanus-pertussis-vaccinet) eller cry-encephalitis (hjärnhinneinflammations-gråt). Detta avfärdas som något övergående och ofarligt, men studier som gjorts om varför detta hjärtskärande skrik uppstår visar att barnet upplever en enorm smärta p.g.a att hjärnan "sväller" innanför skallbenet p.g.a en hjärninflammation efter en reaktion mot vaccinet. Om dessa "svällningar" orsakar bestående men är det ingen som forskat på."

Låter läskigt ju... Som sagt det finns massor med mer information att läsa, och det är svårt att skilja ut vad man ska tro på eller inte... P. har också uppmärksammat detta och satt flera timmar igår och letade information så vi får se vad han kommer fram till... Förhoppningsvis kommer vi att vara överrens i slutändan...
Jobbigt att det inte finns någon allvetande fakta som man kan tro på till 100% så man slipper fundera så mycket...

Citaten är klippta från www.vaccinfakta.com

Kommentarer

Postat av: Malin Harju

Publicerad 2008-05-16 12:59:43

Det finns jättebra skrifter att beställa från antroposoferna i Järna som behandlar just detta. Vi har läst dem och fått mer kött på benen i vårt beslut gällande kommande barn. Intressant är det verkligen.



Malin på Ekoblogg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna

Mamma till fyra barn, varav ett dog 80 dagar gammal i en akut sepsis. Det här är en blogg om mitt liv, mina tankar, mina barn, mitt hem, träning och min målsättning att springa ett maraton 2014.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela